GK_REGISTER

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

ISTANBUL IN COMING TOURS

Istanbul Shopping Weekend

istanbul_cheaptour1
istanbul-gewuerze
istanbul-galatakulsei22
TOUR CODE : IST/SHOPRO:343406
TOUR CATEGORY : ROMANIA TURCIA TOURS
TOUR STYLE : Regular Group Tour
TOUR TYPE : Shopping Tour ROMANIA
DEPARTURE TIME : 2Nights/3 Days
DEPARTURE DATE : All Year Everyday
DESTINATIONS : Istanbul
HIGHLIGHTS : Hagia Sophia, Topkapi Palace, Hippodrome, Egyptian Bazaar, Grand Bazaar
TRANSPORTATION : Bus Tour - Group Tour

Price Per Pax : 99,00 €uro

Itinerary

343406             : ISTANBUL SHOPPING WEEKEND TOUR 

Tour Code          : IST/SHOPPRO:343406
Duration              : 2 Nights / 3 Days
Accomodation  : ART HOTEL 3***  or  Similar    www.arthotel.com
Flight Ticket       : No Flight - BUS Tour from Bcuresti-Istanbul
Tour Highlights :  Arrival Transfer, Departure Transfer, Panaromic City Tour, Accomodation, Breakfast, Shopping Transfer, H.D.Bosphorus Tour, F.D.Istanbul City Tour  
Meal                      : Breakfast
PRICE Per Pax   : 99,00 €uro
   

TOUR ITINEARY
Tour Program.
Arrival Transfer
Departure Transfer
Welcome at Airport
Panaromic City Tour
H.D. Bosphorus Tour
F.D. IStanbul City Tour
Breakfast

       

TOUR ITINEARY / DETALII CIRCUIT

 

Ziua 1 : VINERI – ISTANBUL 
19:00 (miercuri spre joi) Plecare din Constanta.
 
 
Ziua 2 : SAMBATA - ISTANBUL
Sosire la Istanbul la ora 6:30. Lasam bagajele la hotel. Ne deplasam la Dolmabahcesaray, noul palat al sultanilor construit in secolul 19. Este un palat modern construit in stil baroque si rococo, inspirat din arhitectura pariziana si cu precadere influentat de palatul Versailles. Ne intoarcem la hotel. Cazare. Ora 16:00 plecam la Bazarul Central (Kapalicarsi), construit in 1464. Bazarul are 62 de strazi acoperite, pline cu magazine si cafenele. Dupa shopping se poate merge la podul Galata unde se poate manca peste proaspat la gratar in paine (foarte ieftin 5 Lire).

 
 
Ziua 3 : DUMINICA - ISTANBUL  
Mic dejun. Program optional (45 Euro/persoana): 09:00 Excursie la Moscheea Albastra – cel mai important lacas de cult musulman, Hipodrom, Sf. Sofia – cel mai important edificiu crestin din imperiul bizantin, Topkapi – palatul sultanilor pentru o perioada de 400 de ani, Cisterna Basilica – un fel de acropole in subteran cu ghid local. .Ziua 4 : LUNI - ISTANBUL 
Mic dejun. Ora 11:00. Eliberam camerele.  Mergem impreuna spre Taksim, centrul Istanbulului modern. La ora 19:00 plecam inapoi spre Romania. Sosire in constanta 2 iunie la ora 6:30.

 

 

Tour Rates

 • EARLY BIRD / EARLY BOOKING

  PER PERSON 
  DOUBL ROOM

  99,00 €URO

  SGL
  SUPPLEMENT  49,00 €URO
  ADD BED  79,00 €URO

  CHD
  REDUCTION


  59,00 €URO

  BOARD
  MEAL


  B.B.
  39,00 €URO

   

   


  Note: 

  -  Pick-up and drop-off service is only provided from city center hotels including the Old City and Taksim hotels. Pick up service from outside the city center will be at an additional cost that we will communicate once you give us your exact pick-up location.
  1- Preturi informative pentru excursii optionale
  2- Palatul Topkapi, Moschea Sulemaniye 45 EURO/ persoana (minim 20 persoane),
  3- Croaziera pe Bosfor
  4- Bazarul Egiptean de mirodenii: 50 EURO/ persoana (minim 20 persoane).
  5- This Tarif Tour Programm calculaded for 25 Pax participant..  *Oferta este valabila pentru grup minim 25 persoane
  6- Insula Printului
  7- Croaziera pe Bosfor
   


   

  GRUP MINIM: 25 persoane
  - Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana, iar pentru grup 15 - 19 persoane pretul se recalculeaza.  
  - De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. 
  - Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

   

  Servicii incluse excursii optionale: 
  Transport (autocar, barca/vapor), intrarile la obiectivele turistice incluse in program, ghid local, insotitor de grup in limba romana, masa si spectacol (seara turceasca).

  NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim de 25 participanti.

   

  BONUS:
  GRATUIT - Tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor in ASIA


   

  PUNET DE IMBARCARE:
  Bucuresti - Autogara Christian Tour, Calea Grivitei, nr 158 - 06.00  PRINCIPALELE ATRACTII ALE TRASULUI:
  - Moscheea Selimiye
  - Mosheea Albastra
  - Biserica Sfanta Sofia
  - Palatul Topkapi
  - Palatul Dolmabahce
   

   

  PUNCT DE IMBARCARE:
  - Tarifele sunt pentru hoteluri 3*-4*
  - Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de Statiune. Acesta se va achita de catre turistila receptia hotelurilar.
  - In urma rezervarii si  contractarii Serviciilor turistice, aparitia unei oferte speciale nu poate sa influenteze tariful deja stabilit.
  - Rezervarile facute in perioada de early booking nu permit modificari de nume sau anulari.
  - Orice modificari aduse rezervarii intrale, ducla recalculara pretului si implicit la pierdarea acesti facilitati.
  - Reducerile se aplica doar la pachaetul de baza,
  - Ecestea nuse aplica la taxe saul suplimente

   

  PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE  /  OBSERVATII :

  • Palatul Topkapi si Moscheea Suleymaniye: 45 euro / persoana. Simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte otomane, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Dupa vizitarea palatului, se va face o oprire la Moscheea Suleymaniye, construita de catre Suleyman Magnificul, intre anii 1550-1589. 
  • Palatul Dolmabahce si cele doua continente: 45 euro / persoana. Se traverseaza podul Galata si vizitam Palatul Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Palatul, cu influente puternice europene, expune o colectie foarte valoroasa de antichitati provenite din marile palate din Europa, precum si un candelabru impresionant. Se traverseaza apoi Podul Bosfor, care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, strabatem zona rezidentiala amplasata de-a lungul Bosforului si facem o oprire  pe colina ÇAMLICA, care ofera o panorama spectaculoasa asupra Bosforului. 
  • Croaziera pe Bosfor si vizitarea Bazarului Egiptean: 40 euro / persoana. Se traverseaza centrul isoric al Istanbului, apoi ne imbarcam pe vapor, in portul Galata. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera, vom putea admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheele construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele doua poduri care leaga continentele, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597 – 1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca vechime. Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori, legume. 
  • Seara turceasca: 50 euro / persoana. Seara turceasca va fi organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi incluse. In timpul cinei, vom viziona un spectacol traditional turcesc: dansuri turcesti, dansuri folclorice si muzica traditionala.
  • Documente necesare calatoriei: intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. MAE recomanda cetatenilor romani care calatoresc în Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Copiii au nevoie de pasaport individual.
  • Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic în Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. Perioada legala de sedere fara viza este de pâna la 90 de zile.
  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare din program este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Turcia conform standardelor proprii;
  • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
  • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. De asemenea, in momentul efectuari cazarii, hotelul poate solicita drept garantie cartea de credit sau o anumita suma de bani rambursabila la sfarsitul sejurului.
  • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: 1. sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; 2. sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; 3. adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
  • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Touroperatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca participantii vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este  calculat pentru un grup minim de 25 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional.
  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua.

   

   

  Additional Info:

  • - The tour is free for children 0 - 2 years of age
   - 30% discount for children below the age of 6 years old.
   - This is a regular group tour, but if requested at cost can be provided as a private tour
   - The regular group tour has shopping stop included in the tour
   - We also recommend a Turkish Night Show a with this tour.    

   Cancellation Policy:
   *7 Days before the Tour starts.
   *The rates are subject to availability and therefore to final confirmation. The offer includes VAT and all service and reservation charges as known date of quotation. We reserve the right to amend the rates in case of governmental interference beyond our control.


   CLOSED:
   *St. Sophia on Mondays!
   *Museum for Anatolian Civilizations on Mondays!
   *Topkapi Museum on Tuesdays!
   *Dolmabahce and Beylerbeyi Palace on Mondays and Thursdays!
   *Grand Covered Bazaar and Spice Bazaar on Sundays!   IMPORTANT NOTICE
   *The times on this itinerary are subject to change without notification.
   *Our firm is not respnsible for last minute delays or change of the schedules. Our company agrees only to partial compensation in an afford to cover particular unprovided service in case of any failure and refuses to pay full refund or full compensation for any disappointment and any extra.
   *Our firm is not responsible for theft or loss of any belongings of clients.
   *Travel insurance is professionally advised to (F.I.T.) travelers for unpredictable incidents.
   *Minimum-participants: 15  Person.  Cancellation through the organizer at the latest 7 days before beginning.
   *Head please: The sequence of the sightseeing follows that openning hour and Days of the sightseeing place.    

   OPTIONAL ADDITION-PROGRAM

   *Kızkulesi Diner with music:
   *Welcome Night Fish Diner with Cocktail:
   *Istanbul by Night in İstanbul / (Oriental evenning). (Entertainment-Dinner-Bellydancing-Live Music).
   *Disco Night (Sortie – Reina - Beyoğlu)
   *Gala Night


    

Hotels

4* ART HOTEL. (Similar Hotels)

Include - Exclude Services

INCLUDED SERVICES / Servicii Incluse *Arrival/Departure airport transfers and ground transportation. Transport cu autocar cu climatizare * Classificat 2-4 in ziua 1 si 5 *Transferuri aeroport - hotel - aeroport *2 Nights Accomodation in Istanbul at ART HOTEL 3* (similar Hotels) including breakfast (BB) / *2 nopti cazare cu mic dejun la ART HOTEL 3* sau similar (standart locale) *Professional English speaking guide on the tours. *Transportation in a fully air-conditioned, non-smoking coaches on local tours. *All meals as per the itinerary: (B) breakfast, (L) lunch, (D) dinner *Entrance fees mentioned as per the itinerary *Car parking, Gasoline, Highway & Bridge fees *Local taxes and service charges *Tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul *Insotitor roman de grup *Vizita la Dolmabahcesaray, bazarul central si Taksim - EXCLUDING SERVICES / Servicii neincluse *Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti, compania Turkish Airlines/Tarom *Taxele de aeroport 115 EURO/ persoana - pot suferi modificari *Tips to staff, items of a personal nature. *Drinks with meals (except the drinks served with breakfast). *Drinks during the Meals *International flight tickets. *Personal Expences. - excursiile optionale *Entry visa. intrarile la obiectivele turistice *International Flight Tickets *Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi *Asigurarea medicala de calatorie (recomandata) *Asigurarea storno (optionala), *Se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice *in pachet cu asigurarea medicala de calatorie *Intrarile la obiectivele turistice si serviciile de ghizi locali. *Excursie optionale in Insula Printului cu masa de pranz inclusa. *Bacsisuri (recomandate in Turcia) 15 euro/Person, se achita reprezentantului agentiel *Asigurarea medicala *Croaziera pe Bosfor (10 €uro/Pers.) *Excursia de sambata care costa 45 €uro/Persona.

Payments

By Credit Card or Cash

Extra Tours

EXTRA TOURS / OPTIONAL 

          

 

 EARLY BOOKING / EARLY BIRD
BEST TOUR PRICE

Per Pax/in DBL Room      

99,00 €uro

Single Supplement 

49,00 €uro

Add BEd / 3 Pax

79,00 €uro

CHD   (05-11 Years)

59,00 €uro 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEAL/HALF BOARD

39,00 €uro

 

 

 

 

 

Istanbul (denumit în trecut Constantinopol) este cel mai mare oras al Turciei si singurul oras din lume care a fost contruit pe doua continente. Orasul vechi se afla pe malul stramtorii Bosfor, care separa Europa de Asia si Marea Neagra de Marea Marmara. În ziua de azi, orasul este mult mai mare si acopera atat partea europeana, cat si cea asiatica. Desi nu mai este capitala Turciei, Istanbulul are o pozitie majora in economia si cultura tarii, fiind cel mai important centru de comert international al Turciei. Orasul este impartit intre Europa si Asia de stramtoarea Bosfor, de poduri frumoase si impresionante ca arhitectura.
 
Atractii turistice:
 
Moscheea albastra - Moscheea imperiala Sultanahmet, cunoscuta în toata lumea ca Moscheea Albastra din Istanbul, datorita placajelor decorative interioare din faianta bleu si alba, este cea mai mare si mai vizitata moschee din Istanbul. Ctitorita de Ahmet I, al XIV-lea sultan otoman, construcaia a fost realizata intre 1609-1616 de arhitectul Mehmet Aga, format la scoala arhitectului Sinan, cel mai renumit arhitect al Turciei. Mehmet Aga a construit moscheea atat cu scopul de a infatisa lumii ca si-a depasit maestrii, cat si ca tribut adus superioritatii islamului. Cele sase minarete ale sale aproape ca au produs o neintelegere majora, pentru ca erau la fel de multe cate moschei exista in Mecca. Interiorul moscheei este sculptat fin in marmura alba iar incantatoarele vitralii sunt colorate de razele soarelui. Mausoleul lui Soliman Magnificul si al sotiei sale, precum si mormantul lui Sinan se gasesc in gradinile acestei moschei.
 
Hagia Sophia (Sfanta Sofia) a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astazi muzeu în Istanbul, Turcia. Este una dintre cele mai frumoase creatii arhitectonice din Turcia. Fondata de Constantin si reconstituita de Iustinian în secolul VI, biserica are un dom de 55 m inaltime si un diametru de 31 m. Traditia spune ca zona din jurul tronului imparatului era centrul oficial al lumii. Cladirea si-a primit forma finala in 537 sub împaratul Iustinian I. Era foarte importanta pentru Ortodoxismul timpuriu si pentru Imperiul Bizantin, fiind primul exemplu de arhitectura bizantina. Interiorul sau decorat cu mozaice, coloanele de marmura si acoperisul sunt de o mare importanta artistica. Sfanta Sofia este de fapt o basilica cu cupola; planul bazei fiind tot cel basilical. Se spune ca slujbele tinute în Sf. Sofia erau atât de grandioase incat participarea la una din aceste slujbe a determinat delegatia cneazului Vladimir I sa opteze pentru crestinarea rusilor de catre Patriarhia de Constantinopol.
Sultanul Mahomed, cuceritorul Constantinopolului a dat ordin ca Sfanta Sofia sa fie transformata în moschee. Legenda spune ca pe unul din peretii albi s-a pastrat amprenta palmei pline de sânge a sultanului.
 
Palatul Topkapi a fost comandat de catre sultanul Mehmet al doilea in 1459 si terminat în numai 6 ani. Este simbolul si centrul Imperiului Otoman, localizat între Cornul de Aur si Marea Marmara, cu o vedere superba asupra stramtorii Bosfor. Palatul este format din mai multe cladiri mici construite impreuna, cu curti intrioare impresionante si cu 4 zone importante inconjurate de ziduri inalte. In interior pot fi vazute: biserica Hagia Eirene, Museul de Arheologie, Haremul Imperial, Turnul Justitiei, pavilionul Sfintei Mantii (care contine ramasitele profetului Muhammad), pavilioane si gradini, grajduri si trezoreria.
 
Palatul Dolmabahce este considerat o copie a Palatului Versailles din Franta datorita asemanarii stilurilor arhitectonice. Palatul a devenit noua resedinta a sultanilor dupa Palatul Topkapi. Se întinde pe 600 de metri de-a lungul Bosforului. Imensa sala de receptie cu cele 56 de coloane si enorma lustra de patru tone si jumatate, cu cele 750 de becuri uimeste intotdeauna vizitatorii.
 
Hipodromul a fost construit de imparatul roman Septimiu Sever, insa cel care a facut din arena centrul public al orasului sau a fost Constantin. Au ramas trei monumente în Hipodrom: Obeliscul Theodosie, adus de Constantin din Egipt, Coloana Serpuita formata din trei serpi impletiti si Coloana lui Constantin Porfirogenetul.
 
Cornul de Aur este un estuar ce imparte orasul Istanbul in doua. Impreuna cu Marea Marmara, Cornul de Aur formeaza o peninsula cu un liman natural. Acest loc a fost ocupat la inceput de colonistii greci, la fel ca si Bizantul. Imperiul Bizantin isi avea sediul naval aici, si zidurile erau construite pe linia malului pentru a proteja orasul (pe atunci redenumit Constantinopol) de atacurile navale. la intrarea in Corn, exista un lant mare tras din Constantinopol spre fortareata Galata, in parte de nord, pentru a preveni intrarea vaselor nedorite.
 
Marele bazar - Istanbulul este paradisul celor pasionati de cumparaturi, el oferind produse pe gusturile tuturor. De la bazare si ateliere, care continua traditia strabuna la piete moderne si magazine imense, Istambulul ofera o gama variata de produse. De la Marele Bazar putem cumpara covoare traditionale turcesti si lucrari din aur si argint. In Piata Egipteana, dupa marea moschee, la piata Eminonu,ne intampina o atmosfera exotica si misterioasa,imbitata de parfumurile condimentelor aromatice si ale ierburilor. De la sirul de magazine ce inconjoara moscheea Sultanahmed putem achizitiona obiecte lucrate manual specific turcesti,in timp ce magazinele din muzeu ofera suveniruri care sa ne aduca aminte de intalnirea cu istoria Turciei.

 

 

 

Reviews

There are yet no reviews for this product.

ORTA ALT BÖLÜM

       


 

Why do we

Istanbul Incoming Tours understands that individual travelers like to create their own itineraries, choose their own schedules, and decide on their hotels in Istanbul, Ephesus, Cappadocia, Troy, Bursa, Gallipoli, Pamukkale ( Cotton Valley ). With Istanbul Incoming Tours, nothing is impossible. Choose from over 650 flexible itineraries covering every corner of Turkey from Istanbul, Cappadocia, Kusadasi, Pamukkale, Antalya, Bodrum, Kemer, Marmaris, Ankara, Izmir, to Nemrut mountain (Eastern Turkey). Combine them to create an itinerary to suit you & your family. So whether you are in Turkey for a layover, mini-vacation, extended holiday, or pre/post of an incentive programme or event held in Turkey that you are participating.

Istanbul Incoming Tours is one of the major A-class independent agency and the member of Association of Turkish Travel Agencies. (The daily excursions, individual and flexiable vacations, hotel bookings, Anzac Tours, Students Tours, Blue Cruise, Tour series, Holiday Packages, Rent A Car,bus and flight tickets to all destinations in Turkey) are provided so as to meet the needs and demands of our guests. We tap into our resources in the field to provide travel experiences that are authentic, engaging and meaningful. Come and feed your Istanbul Incoming Tours with us.

 


CONNECT WITH US